Home  /  Események   /  Utcazenészek

Utcazenészek

A fesztivál többnyire zenészeket, de táncosokat, színházi társulatokat, előadóművészeket, akrobatákat tömörít, és egy nagy szabadtéri művészeti műhelyt mutat be, ahol a művészek és a közönség egyenrangú résztvevők. Az Utcazenészek Fesztivál programjai egyszerre több helyszínen zajlanak. A fesztivál három napja alatt több mint 100 hazai és külföldi művész lép fel a színpadokon és az utcákon. A programban Szerbia, a régió, Európa, Amerika és más országok fellépői szerepelnek, a program pedig zenei előadásokból, produkciókból, ambientális előadásokból, film- és videóvetítésekből, művészeti installációkból, beavatkozásokból áll a térben, de műhelyekből, konferenciákból, előadásokból és szervezett túrákból is áll.

Attól a gondolattól, hogy a művészet mindig az utcához tartozik, nem osztjuk a művészeket “utcaira” és “helyhez-kötöttekre”, így az Utcazenészek Fesztiválja egy olyan hely, ahol kiváló zenészek és teljes amatőrök is találkozhatnak.

Az Utcazenészek Fesztiválja évente több mint 70 000 látogatót fogad három napon keresztül, és minden program, mint mindig a létrehozása óta, ingyenes.

Az elmúlt években a fesztivált az újvidéki “Inboks” Művészeti Egyesület szervezte, amely a rendezvény eredeti koncepcióját, a művészet és a kultúra modern üzleti és kommunikációs trendjeihez igazította.

https://www.ulicnisviraci.com