Home  /  Događaji   /  Festival uličnih svirača

Festival uličnih svirača


Festival okuplja u najvećoj meri muzičare ali i plesače, pozorišne trupe, performere, akrobate i predstavlja veliku umetničku radionicu na otvorenom gde su umetnici i publika ravnopravni učesnici. Programi u okviru Festivala uličnih svirača dešavaju se istovremeno na nekoliko lokacija. Na binama kao i izvan bina na samim ulicama, u toku 3 dana festivala nastupi preko 100 umetnika iz zemlje i inostranstva. U programu učestvuju izvođači iz Srbije, regiona, Evrope, Amerike i drugih država, a program čine muzički nastupi, performansi, ambijentalne predstave, filmske i video projekcije, umetničke instalacije, intervencije u prostoru ali i radionice, konferencije, predavanja, organizovani obilasci…

Od ideje da umetnost uvek pripada i ulici umetnike ne delimo na „ulične“ i „etablirane“ pa je tako Festival uličnih svirača mesto na kojem mogu da se sretnu vrhunski profesionalni muzičari i potpuni amateri.

Festival uličnih svirača svake godine godine za tri dana vidi više od 70.000 posetilaca, a svi programi su, kao i oduvek od osnivanja – besplatni.

Festival poslednjih godina organizuje Umetnička asocijacija “Inboks” iz Novog Sada, koja je izvorni koncept manifestacije prilagodila savremenim poslovnim i komunikacionim tokovima u umetnosti i kulturi.

www.ulicnisviraci.com