Home  /  Események   /  Exit Fesztivál

Exit Fesztivál

Az EXIT egy többszörösen díjnyertes nemzetközi nyári zenei fesztivál. Minden évben megrendezik a szerbiai Újvidéken, a péterváradi erődben, amelyet sokan a világ egyik legjobb fesztiválhelyszíneként tartanak számon, és több mint 1000 fellépőt vonultat fel több mint 40 színpadon és fesztiválzónában.

A 2013-ban és 2017-ben az Európai Fesztiválok Díján elnyert “Legjobb európai fesztivál” címen kívül az EXIT-et választották a legjobb európai fesztiválnak a Nagybritanniai Fesztívál Díján 2007-ben. Az EXIT-et 2016 -ban a legjobb európai fesztiválnak nevezte ki a vezető európai turisztikai díj “European Best Destinations”, amelyet az Európai Bizottsággal együttműködésben ítélnek oda, míg a Regionális Együttműködési Tanács 2017-ben az EXIT Fesztivált választotta a regionális együttműködés bajnokaként Délkelet-Európában.

A világ minden fontos médiája írt az Exitről, és díjakat kaptak olyan médiamoguloktól, mint a CNN („World’s Top 5 Festivals“), The Guardian („World’s Best Festival“), The Sun („One of Europe’s most popular music events“), Euronews, New York Times, BBC („Top 3 Music Festivals“), Forbes („Thanks to EXIT, Serbia is a festival hot spot worth your attention“), The Times („Best European Festival“), MTV („World’s Best Festival“), Huffington Post, Conde Nast Traveller, Daily Mail, The Independent, Lonely Planet és még sok mástól.

Az újvidéki anyafesztiválon kívül az EXIT csapata négy másik fesztivált is szervez a régióban: a Sea Dance fesztivált Budván, Montenegróban, a Sea Star fesztivált Umagban, Horvátországban, a No Sleep fesztivált Belgrádban és a Revolution fesztivált Temesváron, Romániában.

A 2000-ben egyetemista társadalmi mozgalomként alapított EXIT továbbra is az egyetlen fesztivál a világon, amely a fejlődés iránti- és a szabadságvágyból nőtte ki magát. A fesztivál az évek során egyedülálló eklektikus zenei programmal, számos társadalmilag felelős kampány létrehozásával és a humanitárius, környezetvédelmi és kulturális mozgalmak és szervezetek aktív támogatásával építette fel felismerhető identitását. Az EXIT nemcsak egy fesztivál, hanem mozgalom, a haladás szimbóluma és a társadalom változásának motorja, de a kreatív iparágak vezető platformja, nemcsak Szerbiában, hanem a Balkán térségében is.

https://www.exitfest.org/