Home  /  Događaji   /  Exit Festival

Exit Festival

EXIT je višestruko nagrađivani internacionalni letnji muzički festival. Održava se svake godine u Novom Sadu u Srbiji, na Petrovaradinskoj tvrđavi, koju mnogi smatraju za jednu od najboljih festivalskih lokacija na svetu, i na njemu nastupa preko 1000 izvođača na više od 40 bina i festivalskih zona.

Pored titule „Najbolji evropski festival” osvojene na Evropskim festivalskim nagradama 2013. i 2017. godine, EXIT je 2007. godine proglašen za najbolji evropski festival na Britanskim festivalskim nagradama. EXIT je proglašen i za Najbolji evropski festival za 2016. godinu od strane vodećeg evropskog turističkog priznanja “European Best Destinations“, koje se dodeljuje u saradnji sa sa Evropskom komisijom, dok je Savet za regionalnu saradnju 2017. odabrao EXIT festival za Šampiona regionalne saradnje u Jugoistočnoj Evropi.

O Exitu su pisali svi važni mediji sveta, a priznanja su dobijena od medijskih magnata kao što su CNN („World’s Top 5 Festivals“), The Guardian („World’s Best Festival“), The Sun („One of Europe’s most popular music events“), Euronews, New York Times, BBC („Top 3 Music Festivals“), Forbes („Thanks to EXIT, Serbia is a festival hot spot worth your attention“), The Times („Best European Festival“), MTV („World’s Best Festival“), Huffington Post, Conde Nast Traveller, Daily Mail, The Independent, Lonely Planet i brojnih drugih.

Pored matičnog, novosadskog festivala, EXIT tim organizuje još četiri festivala u regionu: Sea Dance festival u Budvi u Crnoj Gori, Sea Star festival u Umagu u Hrvatskoj, No Sleep Festival u Beogradu, kao i Revolution festival u Temišvaru u Rumuniji.

Nastao kao studentski društveni pokret 2000. godine, EXIT je i danas jedini festival u svetu koji je izrastao iz želje za progresom i težnje ka slobodi. Tokom godina festival je svoj prepoznatljivi identitet izgradio kroz jedinstveni eklektični muzički program, kreiranje brojnih društveno-odgovornih kampanja i aktivnu podršku humanitarnim, ekološkim i kulturnim pokretima i organizacijama. EXIT nije samo festival, već  pokret, simbol progresa i motor promena u društvu, ali i vodeća platforma za kreativne industrije, ne samo u Srbiji, već i u regionu Balkana.

www.exitfest.org