Home  /  Események   /  BRAZIL NAPOK

BRAZIL NAPOK

Az Artkor egyesület olyan szervezet, amely a kultúra és a kulturális menedzsment, az ökológia és a környezetvédelem területén dolgozó szakembereket tömöríti, akik gyakorlottak nagyobb rendezvények és projektek szervezésében.

Az egyesület által felölelt csapat érdekeivel összhangban, a tevékenység a kultúra minden szinten történő népszerűsítésén, valamint a környezetvédelem fontosságának tudatosításán, a kulturális és művészi kifejezés új formáinak keresésén, a művészi véleménynyilvánítás szabadságának és a médiaszabadságnak megerősítésen és fejlődésen alapul, valamint a környezetvédelem fejlesztésén, valamint a polgárok, különösen a gyermekek és fiatalok oktatásán a környezet megőrzésének és védelmének fontosságáról.

Röviden, az Artkor egyesület elkötelezett az új kulturális kapcsolatok, a kortárs művészeti gyakorlat és az aktuális társadalmi témák kutatásában, mint például az ökológia.

Brazília sokszínű és gazdag kultúrája az elmúlt évtizedekben intenzívebben terjedt Európában különböző művészi megnyilvánulások – szambaelemek, elektronikus zene, szamba tánc és capoeira – révén. Az Artcore csapata felismerte ezt a kulturális irányzatot, és úgy döntött, hogy azt átviszi és közelebb hozza Szerbiához és Újvidékhez. Ennek megfelelően az Artkor több éven keresztül nyári rendezvénysorozatot szervezett “Bossanoga” néven, amelynek célja a brazil zene népszerűsítése volt, a hagyományos Pagode-től a modern samba funk-on keresztül, az elektronikus zenéig. Az előző két évben ez az egyesület volt a házigazdája a Brazil napoknak, az első fesztiválnak, amely Brazília kultúráját ünnepeli Újvidéken.

http://www.danibrazila.org/